Lineer Rulmanlar Nerede Kullanılır?

Lineer rulmanlar , düz bir çizgi olması gerekmeyen bir ray üzerinde bir yükü taşımak için genellikle bir ped, burç veya makaralı sistem kullanır. Ray, herhangi bir uzunlukta olabilir, ancak bu boyut aktüatör tarafından sınırlandırılmıştır. Diğer sınıflandırmalar boyuta göre olabilir. Örneğin, minyatür lineer rulmanlar, biyolojik bir slayt örneğini mikroskop lensinin sadece birkaç milimetre altında hareket ettirirken iyi çalışabilirken, enjeksiyon kalıplama makinelerindeki endüstriyel rulmanlar birkaç tonluk takımları taşır. 

 Ayrıca en çok aratılan sorular arasında bulunan lineer rulman nedir, sorusuna cevap vermeye çalışır isek; lineer rulman, doğrusal bir hareket sisteminde bir dış silindir, top tutucu, toplar ve iki uç halkadan meydana gelen döner parça olarak adlandırabiliriz. Bu Lineer rulmanlar, her zaman günümüz şartlarında kullandığımız çeşitli aletlerin ve çeşitli makinelerin içinde yer alan etkili elemanlar olarak da lineer rulmanları tanımlayabiliriz. 

 Çalıştığımız her alanda veya sektörde karşımıza çıkan rulmanlar, yaygın olarak kullanılan ürünler arasında lineer rulmanlar yer almaktadır. Doğrusal bir düzlem üzerinde ileri geri şeklindeki hareket aksamını sağlayan ürünler için lineer rulmanlar kullanılmaktadır. Lineer rulmanların içerisinde bulunan bilyeler sayesinde dönüşleri gerçekleştiren yapıya sahiptir. Kullanacağınız rulmanlarda en önemli husus ise kaldırabileceği yük kapasitesidir. Lineer rulmanların çeşitleri ve Lineer Rulmanlar ürünleri için rulmanlar sayfamızdan bilgi alabilirsiniz. ART Rulman ve SKF Rulman gibi birçok çeşitlerin yer aldığı rulman çeşitleri bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEO Paketleri